Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Nem hozott szerencsét az újrajátszás, kikaptunk Soroksáron

Hiába egyenlített Klausz László együttese a második félidőben, a csereként beálló Bajzát Péter eldöntötte a három pont sorsát.

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában villámlás miatt kellett félbeszakítani a Soroksár – Szeged-Grosics találkozót 3-1-s hazai vezetésnél és a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága döntése értelmében 0-0-ról kellett megismételnie a feleknek az elhalasztott találkozót. Ezzel új esélyt kapott Klausz László csapata, ám rémálomszerűen kezdődött számukra a találkozó, Sándor István kapott labdát a tizenhatoson belül, megkerülte Jagodicsot, aki csak lerántani tudta, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt. A végrehajtó a gólkirályi címre hajtó Lovrencsics Balázs volt, aki higgadtan lőtte ki a sarkot, 1-0. Ez nagy lendületet adott Lucsánszky Tamás együttesének, az első tíz percet nagyon megnyomta a Soroksár, a kilencedik percben Szántainak először kellett bravúrt bemutatnia, miután Sándor próbálkozott a szegedi ötösről, de a szegedi kapus a helyén volt és lábbal hárított. Az első negyedóra rohamai után felvette a ritmust a vendég gárda, a 22. percben Geiger előtt adódott lehetőség, ám a hazai védők blokkolták a kísérletet. A 34. percben ismét Szántai került főszerepbe, egy beadás után újfent Sándor veszélyeztetett, a szegedi kapus óriási bravúrral tolta szögletre az erős és közeli fejest. Az eredmény már nem változott az első játékrészben, így 1-0-s soroksári vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején itt is, ott is adódtak kisebb lehetőségek, de komoly gólhelyzet nem alakult ki. Klausz László a félidő derekán rövid időn belül meghúzta mindhárom cseréjét, amely meg is hozta az eredményt. A 75. percben egy rossz Jova Levente kifutás után Geiger elé került a labda, aki húsz méterről emelte át a soroksári kapust, 1-1. Lucsánszky Tamás a szegedi egyenlítésre kettős cserével reagált és nagyon bejött neki ez a húzás. Bajzát Péter két perccel azután hogy pályára lépett már be is vette Szántai kapuját: a rutinos játékos a leshatárról indult be a szegedi védelem mögé és hat méterről higgadtan gurított a vendég kapuba. Ezután az eredmény már nem változott, így a feljutásra pályázó Soroksár begyűjtötte a három pontot. Klausz László csapatára a hétvégén sem vár könnyű feladat, hiszen a szintén első osztályú álmokat dédelgető Kisvárda ellen lépnek pályára.

Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2–1 (1-0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Berettyán Péter).
Soroksár: Jova – Valencsik, Gengeliczki, Silye, Lorentz, Szilágyi P. (Bajzát, 76′), Fülöp (Nagy O., 86′), Peszmeg (Huszák, 76′), Sándor I., Csilus, Lovrencsics B. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
Szeged-Grosics: Szántai – Geiger, Horváth A., Coroian (Hegedűs, 69′), Jagodics, Farkas M., Farkas A., Povázsai (Pászka, 56′), Achim, Zabari, Zádori (Balogh G., 62′). Vezetőedző: Klausz László.
Gól: Lovrencsics B. (2′ – tizenegyesből), Bajzát (78′) ill. Geiger (75′)
Sárga lap: Valencsik (57′), Bajzát (87′) ill. Jagodics (61′), Balogh G. (89′)

Klausz László (a nemzetisport.hu nyomán): “Négy játékosom hiányzott, de a Soroksár ennyivel jobb volt. Örömteli, hogy hat fiatal lépett pályára nálunk, és nem okoztak csalódást. Célunk, hogy jövőre beépítsük őket a csapatba.”


Online közvetítés:
SOROKSÁR SC
SZEGED 2011
2
1
időpontesemény
90+3′ Itt a vége, megnyeri az elhalasztott mérkőzést a Soroksár.
90′ Három percet hosszabbít Bogár Gergő sporttárs.
89′ Balogh Gusztáv is besárgul, nyakánál fogva rántja le Csilust, jogos a lap.
87′ Bajzát akasztja Farkas Márkot, sárga lap a jutalma.
84′ A hazaiak is végrehajtják utolsó cseréjüket, Fülöp Noel jön le a pályáról és Nagy Olivér érkezik a hajrára.
82′ Silye szerez labdát a szegedi térfélen, megjátssza Bajzátot, aki kapura is lő, azonban Farkas Márk blokkján lelassul a labda, így nem okoz gondot Szántainak.
78′ GÓL! Ez a csere nagyon bejött. Bajzát Péter lép be a védelem mögé, majd hat méterről higgadtan gurítja el Szántai mellett a labdát, egyenesen a kapuba, 2-1.
76′ Kettős cserével reagál a szegedi egyenlítésre Lucsánszky Tamás, Huszák és Bajzát érkezik a pályára Peszmeg és Szilágyi megy le.
75′ GÓL! Egyenlít a Szeged-Grosics! Jova mozdul ki rosszul a kapujából, elüti Horváth Attila elől a labdát, de pont Geiger elé, aki húsz méterről emeli a soroksári kapuba a játékszert, 1-1.
72′ Veszélyes helyről végezhet el szabadrúgást a hazai csapat, Silye áll oda a szabadrúgáshoz, azonban a lövése elhal a szegedi sorfalban.
70′ A friss ember rögtön akcióba is lendül, a leshatárról lép ki a bal oldalon, élesen lövi be a labdát középre, de Gengeliczki tisztázni tud.
69′ Utoljára változtat Klausz László, Coroian helyére Hegedűs Martin érkezik az utolsó húsz percre.
68′ Csilus lő 25-ről, de nem okoz gondot Szántainak.
62′ Második cserelehetőségét is kihasználja Klausz László, Balogh Gusztáv érkezik Zádori helyett.
61′ Jagodics is sárga lapot kap, miután lerántja Lovrencsicset a szegedi térfélen a szögletzászlónál.
57′ Valencsik sárgul be, miután szabálytalankodik Zádorival szemben a középpályán.
56′ Cserél Klausz László, Povázsai helyén Pászka Lóránd folytatja.
54′ Lovrencsics játszik össze Sándorral, utóbbi próbálja célba venni a szegedi kaput, ám a szegedi védők újfent tisztázni tudnak.
52′ Szöglet után veszélyeztet a Soroksár, Silye beadását Gengeliczki fejeli nyolc méterről kapu fölé.
50′ Zádori kezd egyéni akcióba, három ember között cselezget, majd célba veszi Jova kapuját, azonban a lövés egyenesen a hazai kapus kezében landol.
49′ Lovrencsics készíti le fejjel Sándornak lövésre a labdát, de Farkas Márk résen van és még a lövés előtt elpiszkálja az érkező soroksári játékos elől.
46′ Elkezdődött a második játékrész, egyik csapat sem cserélt a szünetben.
45′ Nem hosszabbít a játékvezető, egy korai tizenegyes góllal vezet a Soroksár a szünetben.
38′ Ismét a Szeged veszélyeztet, Coroian teker középre egy bal oldali szögletet, Farkas Márk fejeli vissza középre a hosszúról, Geiger veszi célba Jova kapuját, de blokkolják a hazai védők a lövést.
34′ Újabb Szántai bravúr! Fülöp Noel adja be jobbról a labdát, Sándor érkezik rá fejjel, az ötösről nagy erővel fejeli kapura, a szegedi kapus azonban szögletre üti a labdát.
33′ Peszmeg lódul meg nagy lendülettel, Jagodics szabálytalanul tudja csak megállítani a szegedi kaputól mintegy 30 méterre. Sándor íveli középre a szabadrúgást, Farkas Márk fejjel azonban tisztázni tud.
22′ Megvan az első szegedi kapura lövés, Geiger Norbert 23 méterről veszi célba Jova Levente kapuját, Gengeliczki blokkolja a kísérletet és szögletre pattan a labda.
15′ Az első tíz perc komoly soroksári rohamai után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a szegediek is kezdik felvenni a mérkőzés ritmusát.
9′ Szántai mutat be hatalmas bravúrt, Sándor lő az ötös sarkáról, a szegedi kapus lábbal hárítja a gólba tartó lövést.
7′ Csilus indítja Szilágyit a jobb oldalon, aki Lovrencsics irányába centerez, a csatár azonban lemarad a beadásról.
2′ GÓL! Nem kellett sok az első hazai találathoz, Szilágyi játssza meg a mellette felfutó Sándor Istvánt, aki megkerüli Jagodicsot. A szegedi védő csak szabálytalanul tudja megállítani a tizenhatoson belül a soroksári játékost, a játékvezető büntetőt ítél, Lovrencsics Balázs pedig értékesíti, 1-0.
1′ Elkezdődött a találkozó, a Szeged-Grosics tiszta fehérben, a hazaiak szokásos sárga-fekete szerelésükben lépnek pályára.
Hozzászólások:
2017/2018
Merkantil Bank NB II.
ma, 17:00
SZEGED 2011-GROSICS AKAD./BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 82
02. KISVÁRDA MASTER GOOD 72
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 62
04. BUDAÖRS 57
05. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 57
06. GYIRMÓT FC GYŐR 56
07. WKW ETO FC GYŐR 55
08. SOROKSÁR SC 50
09. CEGLÉDI VSE 49
10. VÁC FC 48
11. DOROGI FC 46
12. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 45
13. KBSC FC 44
14. BUDAFOKI MTE 42
15. BFC SIÓFOK 41
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 41
17. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 40
18. SZOLNOKI MÁV FC 39
19. ZTE FC 38
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 20

Partnereink