Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Nem hozott szerencsét az újrajátszás, kikaptunk Soroksáron

Hiába egyenlített Klausz László együttese a második félidőben, a csereként beálló Bajzát Péter eldöntötte a három pont sorsát.

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában villámlás miatt kellett félbeszakítani a Soroksár – Szeged-Grosics találkozót 3-1-s hazai vezetésnél és a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága döntése értelmében 0-0-ról kellett megismételnie a feleknek az elhalasztott találkozót. Ezzel új esélyt kapott Klausz László csapata, ám rémálomszerűen kezdődött számukra a találkozó, Sándor István kapott labdát a tizenhatoson belül, megkerülte Jagodicsot, aki csak lerántani tudta, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt. A végrehajtó a gólkirályi címre hajtó Lovrencsics Balázs volt, aki higgadtan lőtte ki a sarkot, 1-0. Ez nagy lendületet adott Lucsánszky Tamás együttesének, az első tíz percet nagyon megnyomta a Soroksár, a kilencedik percben Szántainak először kellett bravúrt bemutatnia, miután Sándor próbálkozott a szegedi ötösről, de a szegedi kapus a helyén volt és lábbal hárított. Az első negyedóra rohamai után felvette a ritmust a vendég gárda, a 22. percben Geiger előtt adódott lehetőség, ám a hazai védők blokkolták a kísérletet. A 34. percben ismét Szántai került főszerepbe, egy beadás után újfent Sándor veszélyeztetett, a szegedi kapus óriási bravúrral tolta szögletre az erős és közeli fejest. Az eredmény már nem változott az első játékrészben, így 1-0-s soroksári vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején itt is, ott is adódtak kisebb lehetőségek, de komoly gólhelyzet nem alakult ki. Klausz László a félidő derekán rövid időn belül meghúzta mindhárom cseréjét, amely meg is hozta az eredményt. A 75. percben egy rossz Jova Levente kifutás után Geiger elé került a labda, aki húsz méterről emelte át a soroksári kapust, 1-1. Lucsánszky Tamás a szegedi egyenlítésre kettős cserével reagált és nagyon bejött neki ez a húzás. Bajzát Péter két perccel azután hogy pályára lépett már be is vette Szántai kapuját: a rutinos játékos a leshatárról indult be a szegedi védelem mögé és hat méterről higgadtan gurított a vendég kapuba. Ezután az eredmény már nem változott, így a feljutásra pályázó Soroksár begyűjtötte a három pontot. Klausz László csapatára a hétvégén sem vár könnyű feladat, hiszen a szintén első osztályú álmokat dédelgető Kisvárda ellen lépnek pályára.

Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2–1 (1-0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Berettyán Péter).
Soroksár: Jova – Valencsik, Gengeliczki, Silye, Lorentz, Szilágyi P. (Bajzát, 76′), Fülöp (Nagy O., 86′), Peszmeg (Huszák, 76′), Sándor I., Csilus, Lovrencsics B. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
Szeged-Grosics: Szántai – Geiger, Horváth A., Coroian (Hegedűs, 69′), Jagodics, Farkas M., Farkas A., Povázsai (Pászka, 56′), Achim, Zabari, Zádori (Balogh G., 62′). Vezetőedző: Klausz László.
Gól: Lovrencsics B. (2′ – tizenegyesből), Bajzát (78′) ill. Geiger (75′)
Sárga lap: Valencsik (57′), Bajzát (87′) ill. Jagodics (61′), Balogh G. (89′)

Klausz László (a nemzetisport.hu nyomán): “Négy játékosom hiányzott, de a Soroksár ennyivel jobb volt. Örömteli, hogy hat fiatal lépett pályára nálunk, és nem okoztak csalódást. Célunk, hogy jövőre beépítsük őket a csapatba.”


Online közvetítés:
SOROKSÁR SC
SZEGED 2011
2
1
időpont esemény
90+3′ Itt a vége, megnyeri az elhalasztott mérkőzést a Soroksár.
90′ Három percet hosszabbít Bogár Gergő sporttárs.
89′ Balogh Gusztáv is besárgul, nyakánál fogva rántja le Csilust, jogos a lap.
87′ Bajzát akasztja Farkas Márkot, sárga lap a jutalma.
84′ A hazaiak is végrehajtják utolsó cseréjüket, Fülöp Noel jön le a pályáról és Nagy Olivér érkezik a hajrára.
82′ Silye szerez labdát a szegedi térfélen, megjátssza Bajzátot, aki kapura is lő, azonban Farkas Márk blokkján lelassul a labda, így nem okoz gondot Szántainak.
78′ GÓL! Ez a csere nagyon bejött. Bajzát Péter lép be a védelem mögé, majd hat méterről higgadtan gurítja el Szántai mellett a labdát, egyenesen a kapuba, 2-1.
76′ Kettős cserével reagál a szegedi egyenlítésre Lucsánszky Tamás, Huszák és Bajzát érkezik a pályára Peszmeg és Szilágyi megy le.
75′ GÓL! Egyenlít a Szeged-Grosics! Jova mozdul ki rosszul a kapujából, elüti Horváth Attila elől a labdát, de pont Geiger elé, aki húsz méterről emeli a soroksári kapuba a játékszert, 1-1.
72′ Veszélyes helyről végezhet el szabadrúgást a hazai csapat, Silye áll oda a szabadrúgáshoz, azonban a lövése elhal a szegedi sorfalban.
70′ A friss ember rögtön akcióba is lendül, a leshatárról lép ki a bal oldalon, élesen lövi be a labdát középre, de Gengeliczki tisztázni tud.
69′ Utoljára változtat Klausz László, Coroian helyére Hegedűs Martin érkezik az utolsó húsz percre.
68′ Csilus lő 25-ről, de nem okoz gondot Szántainak.
62′ Második cserelehetőségét is kihasználja Klausz László, Balogh Gusztáv érkezik Zádori helyett.
61′ Jagodics is sárga lapot kap, miután lerántja Lovrencsicset a szegedi térfélen a szögletzászlónál.
57′ Valencsik sárgul be, miután szabálytalankodik Zádorival szemben a középpályán.
56′ Cserél Klausz László, Povázsai helyén Pászka Lóránd folytatja.
54′ Lovrencsics játszik össze Sándorral, utóbbi próbálja célba venni a szegedi kaput, ám a szegedi védők újfent tisztázni tudnak.
52′ Szöglet után veszélyeztet a Soroksár, Silye beadását Gengeliczki fejeli nyolc méterről kapu fölé.
50′ Zádori kezd egyéni akcióba, három ember között cselezget, majd célba veszi Jova kapuját, azonban a lövés egyenesen a hazai kapus kezében landol.
49′ Lovrencsics készíti le fejjel Sándornak lövésre a labdát, de Farkas Márk résen van és még a lövés előtt elpiszkálja az érkező soroksári játékos elől.
46′ Elkezdődött a második játékrész, egyik csapat sem cserélt a szünetben.
45′ Nem hosszabbít a játékvezető, egy korai tizenegyes góllal vezet a Soroksár a szünetben.
38′ Ismét a Szeged veszélyeztet, Coroian teker középre egy bal oldali szögletet, Farkas Márk fejeli vissza középre a hosszúról, Geiger veszi célba Jova kapuját, de blokkolják a hazai védők a lövést.
34′ Újabb Szántai bravúr! Fülöp Noel adja be jobbról a labdát, Sándor érkezik rá fejjel, az ötösről nagy erővel fejeli kapura, a szegedi kapus azonban szögletre üti a labdát.
33′ Peszmeg lódul meg nagy lendülettel, Jagodics szabálytalanul tudja csak megállítani a szegedi kaputól mintegy 30 méterre. Sándor íveli középre a szabadrúgást, Farkas Márk fejjel azonban tisztázni tud.
22′ Megvan az első szegedi kapura lövés, Geiger Norbert 23 méterről veszi célba Jova Levente kapuját, Gengeliczki blokkolja a kísérletet és szögletre pattan a labda.
15′ Az első tíz perc komoly soroksári rohamai után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a szegediek is kezdik felvenni a mérkőzés ritmusát.
9′ Szántai mutat be hatalmas bravúrt, Sándor lő az ötös sarkáról, a szegedi kapus lábbal hárítja a gólba tartó lövést.
7′ Csilus indítja Szilágyit a jobb oldalon, aki Lovrencsics irányába centerez, a csatár azonban lemarad a beadásról.
2′ GÓL! Nem kellett sok az első hazai találathoz, Szilágyi játssza meg a mellette felfutó Sándor Istvánt, aki megkerüli Jagodicsot. A szegedi védő csak szabálytalanul tudja megállítani a tizenhatoson belül a soroksári játékost, a játékvezető büntetőt ítél, Lovrencsics Balázs pedig értékesíti, 1-0.
1′ Elkezdődött a találkozó, a Szeged-Grosics tiszta fehérben, a hazaiak szokásos sárga-fekete szerelésükben lépnek pályára.
Hozzászólások:
2017/2018
Merkantil Bank NB II.
2017.08.23. szerda, 17:30
BUDAFOKI MTE / SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
Budapest,
Budafoki MTE Sporttelep
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. KISVÁRDA MASTER GOOD 10
02. KBSC FC 10
03. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 9
04. MTK BUDAPEST 7
05. CEGLÉDI VSE 6
06. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 6
07. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 5
08. DOROGI FC 5
09. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 5
10. SOROKSÁR SC 5
11. SZOLNOKI MÁV FC 5
12. WKW ETO FC GYŐR 4
13. VÁC FC 4
14. GYIRMÓT FC GYŐR 4
15. BUDAFOKI MTE 4
16. ZTE FC 4
17. BFC SIÓFOK 3
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 2
19. BUDAÖRS 2
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 2

Partnereink