Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Supka Attila: a három pont a cél a Békéscsaba ellen!

Sikerrel vívta meg első bajnoki mérkőzését a 2017/18-as szezonban a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Cegléd elleni, idegenbeli győzelem után újabb kihívás előtt áll a gárda, hiszen a feljutásra hajtó Békéscsabát fogadja. Supka Attila vezetőedző szerint össze kell még szoknia a csapatnak, de a szomszédvár ellen is három pontot vár.

- Túl van első bajnoki mérkőzésén a Szeged 2011-Grosics Akadémia, melyet hátrányból sikerült megnyerni a Cegléd ellen. Hogyan látta ezt a mérkőzést?
- Pozitív, hogy fordítani tudtunk. De nem úgy indult a mérkőzés, ahogy azt elterveztük. Rengeteg hibával játszottunk az első 20-25 percben, és ennek lett a következménye az, hogy az ellenfél alakított ki helyzetet. Egy nagyon nagy egyéni hiba után gólt is szereztek. Úgy vettem észre, hogy ez a csapatot kicsit megfogta, és idő kellett ahhoz, hogy elkezdjük azt a játékot játszani, amit szerettünk volna. Ez inkább a második félidőben érvényesült. Úgy éreztem, hogy fizikálisan is jobban bírtuk, mint az ellenfél.
Biztos voltam benne, hogy ezt a mérkőzést meg fogjuk nyerni, még akkor is, amikor a Cegléd 1-0-ra vezetett. A csapatban több van annál, mint amit az elején láthattunk, és amit a felkészülési mérkőzések megmutattak.

- Hogyan teljesítettek az új emberek, mennyire szoktak össze a játékosok?
- Mérkőzésről-mérkőzésre fog összeszokni ez a társaság. Érkezett 8-9 új játékos, közülük négy kezdő volt az előző mérkőzésen. Pont azokon a posztokon, ahol nagyon fontos az összeszokottság. A védelemben Andrej Causic és Katona Máté is teljesen új emberként lépett pályára. Jagodics Bence is új pozícióban játszott jobb oldali védőként. Folyamatosan próbáljuk őket összeépíteni. A középpályán Mihai Nicorec személyében volt egy új ember, neki is szoknia kell ezt a csapatot. Nem olyan volt a középpályás játékunk, mint amilyet terveztünk. Viszont ha a játékosok hozzáállása hasonló lesz, mint a második félidőben, akkor az elkövetkezendő mérkőzéseken is pontokat fogunk gyűjteni.

- Egész héten igazi kánikula volt. Ilyen időjárási viszonyok mellett hogyan érdemes felkészíteni a játékosokat a következő mérkőzésre?
- A meleg miatt a fizikai terhelést nem lehet olyan optimálissá tenni, mint amennyire szeretnénk. Ezért is változtattunk a heti programon. Napi egyeket edzünk, például szerda délelőtt volt egy tréningünk, utána közösen kielemeztük a hétvégi mérkőzést. Ezt követően bent a csarnokban volt egy erősítő program. Csütörtök délután felkészülési mérkőzést játszottunk a Tiszakécske ellen, ahol azok léptek pályára, akik kevesebbet, vagy nem játszottak a Cegléd elleni találkozón. Pénteken és szombaton is egy-egy tréningen vesznek részt a játékosok, vasárnap pedig egy nagyon fontos derbit fogunk játszani.

- Legutóbb, pontosabban a szezonzárón 4-1-es vereséget szenvedett a csapat a Békéscsabától, mely az új idényben hazai pályán kapott ki az újonc Kazincbarcikától. Mit vár a vasárnapi bajnokitól?
- Presztízs mérkőzés ide vagy oda, jó teljesítménnyel a Békéscsaba is verhető, mint ahogy azt az első bajnokijuk is megmutatta. Arra számítok, hogy egy masszív csapat érkezik hozzánk, mely célként tűzte ki, hogy feljusson az NB I-be. Ezt kimondták, és ennek a szellemében próbáltak igazolni is.Ennek ellenére nem féltem a csapatot, mert tartom olyan erősnek, és olyan hozzáállásúnak a mieinket, hogy a hétvégén úgy mennek ki a mérkőzésre, hogy a három pontot itthon tudjuk tartani. Természetesen van miért visszavágni a Csabának, hiszen az előző bajnokság végén, az utolsó meccsen nem a legszebb eredmény született, súlyos vereséget szenvedett a Szeged. Mondtam a játékosoknak, hogy ezzel nem szabad foglalkozni, azzal viszont igen, hogy fel kell készülni a Békéscsabából, hogy a mi akaratunk érvényesüljön az első perctől kezdve. Hogyha azokat a dolgokat, amelyeket begyakorlunk, és megbeszélünk, azt be fogjuk tartani, meg tudjuk csinálni a pályán, akkor azt hiszem, hogy megint három pontnak örülhetünk.


Hozzászólások:
2017/2018
Merkantil Bank NB II.
2018.03.25. vasárnap, 16:00
SZEGED 2011-GROSICS AKAD. / NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 61
02. KISVÁRDA MASTER GOOD 47
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 40
04. WKW ETO FC GYŐR 38
05. BUDAÖRS 36
06. VÁC FC 36
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 36
08. GYIRMÓT FC GYŐR 35
09. CEGLÉDI VSE 33
10. KBSC FC 31
11. SOROKSÁR SC 31
12. SZOLNOKI MÁV FC 28
13. DOROGI FC 28
14. BFC SIÓFOK 26
15. ZTE FC 26
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 23
18. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 22
19. BUDAFOKI MTE 22
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 12

Partnereink