Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Egyetlen pillanat megpecsételte sorunkat a Gyirmót ellen

Hiába volt szinte végig mezőnyben egyenrangú ellenfele a Gyirmótnak a Szeged 2011-Grosics Akadémia, egyetlen felívelt labda után mégis pont nélkül maradt.

Két helyen változtatott múlt heti kezdőcsapatához képest Supka Attila a gyirmóti fellépés kapcsán, így Germán Tamás és Achim Ádám került be a Szeged-Grosics kezdőjébe.

Az első félidő kevés igazi helyzetet hozott: a játékrész első felében többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a felek, mindössze Kiss Máté kapáslövése, valamint Germán Tamás veszélyesen megpattanó szabadrúgása jelentett némi gondot a kapusoknak. A félidő második részében a Szeged-Grosics a kapu előtt is aktívabbá vált, mondhatni irányította a találkozót, a stabil, koncentrált védekezés mellett pedig a szélen vezetett kontráknál benne volt a gólszerzés esélye is, azonban 0-0-al fordultak a felek.

A szünet után is hasonló mederben folyt a meccs, hiába cserélt kettőt is a félidőben a hazaiak mestere, nem tudott tartós előnyt felépíteni a hazai együttes, miközben a Szeged-Grosics továbbra is jól tartotta magát – egy-két átlövéssel pedig a vezetésre is megvolt az esélye, valamint Zabari Dávid és Molnár János sokat dolgozott a pálya két szélén. Mintegy tizenöt perccel a vége előtt aztán jött a fordulat: egy felívelt labdát a csereként beállt Simon tudott megcsúsztatni, ám Nagy Patrik hiába ért kézzel a labdához, Pillók Ádám ezt nem fújta le, a gyirmóti középpályás pedig köszönte szépen, és Szántai kapujának bal alsó sarkába helyezett. A hátralévő rövid idő alatt ugyan kockáztatott a Szeged-Grosics, de a játék töredezését is előtérbe helyező hazaiak már nem hibáztak hátul, így otthon tartották a három pontot.

A Szeged-Grosicsra a következő játéknapon, jövő vasárnap a listavezető MTK vár az Új Hidegkuti Nándor stadionban.

Gyirmót FC Győr – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1 – 0 (0-0)
Győr, Gyirmót FC stadion. Vezette: Pillók Ádám (Király Zsolt, Mohos Milán).
Gyirmót: Sebők – Achim S., Lengyel D., Lázár, Présinger, Kiss M., Nagy P., Szőcs (Paku, 75′), Kőris (Szegi – a szünetben), Jano (Simon – a szünetben), Szalánszki. Vezetőedző: Molnár László.
Szeged: Szántai – Papp F., Farkas M., Achim Á. (Beke, 80′), Molnár J. (Balogh, 72′), Horváth A., Coroian, Pászka (Nicorec, 83′), Zabadi, Zádori, Germán. Vezetőedző: Supka Attila.
Gól: Nagy P. (76′).
Sárga lap: Kiss M. (29′), Szegi (84′), Présinger (85′) ill. Achim Á. (44′), Papp (88′).


Online közvetítés:
GYIRMÓT FC GYŐR
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
1
0
időpont esemény
92′ Ez a meccs vége: sajnálhatja ezt a meccset a Szeged-Grosics, nem csak azért, mert sokat dolgozott a mezőnyben, hanem mert két, minimum egyenrangú csapat csatája zajlott a pályán, amelyet egyetlen megmozdulás eldöntött.
90′ Három perc - ennyi ideje maradt még a Szeged-Grosicsnak, természetesen innentől már az előreívelésekben bízhatnak a szegediek, hátha egy lecsorgóból sikerül valamit kihozni.
85′ Szegi és Présinger is besárgul: a hazaiak érthetően innentől a folyamatos játékot is igyekeznek megakasztani.
83′ Jön Nicorec is, aki Pászkát váltja: innentől a pályán lévőknek kellene megmenteniük legalább az egyik pontot.
80′ Cserél is Supka Attila: Beke Péter érkezik az utolsó tíz percre Achim helyett.
76′ Gól, vezet a Gyirmót, 1-0! Simon csúsztatott meg egy előreívelt labdát Nagynak, aki jól láthatóan kézzel vette azt át, majd a dermedten maradt szegedi védelem mellett egy csel után a bal alsóba lőtt, 1-0!
75′ Molnár László sem vár tovább, kihasználja utolsó cserelehetőségét: Szőcs helyett Paku jön a Gyirmótba.
72′ Először nyúl bele csapatába Supka Attila: Molnár János helyett Balogh Gusztáv a pályán.
70′ Továbbra is kiélezett, jó iramú meccs: bár nem záporoznak a helyzetek, de színvonalas meccs - amelyen egy gól akár három pontot is érhet, ez a véghajrához közeledve egyre inkább látszik is.
66′ Azt mindenképp megállapíthatjuk, bármi is lesz a vége, hogy a Szeged-Grosics minimum egy pontra rászolgál a maiak alapján: mezőnyben teljesen egyenrangú partnere tud lenni a hazaiaknak Supka Attila együttese.
62′ Ha nem mezőnyből, akkor pontrúgásból: Kiss Máté távolról nem a beadást, hanem egyből a lövést választja, de ez középre érkezik, Szántai magabiztosan fogja.
58′ Éledezik a Gyirmót, ismét egy beadás jobbról, amire Présinger érkezik, kapásból rá is tűzi, és itt már Szántai szép védésére is szükség volt. Kezd egyre agresszívabban játszani a hazai együttes, az pedig azért várható volt, hogy a közel egy órán át jóformán hiba nélkül futballozó Szeged-Grosics nem fogja tudni tartani végig ezt az iramot - hozzátéve, hogy még mindig van fél óra, és az eddigiek alapján Germánék gólja sem lenne meglepetés!
52′ Szalánszki fejelhet, egy pillanatra megfeledkeztek róla a szegedi védők, de a beadásra érkezve csak a kapu fölé tudta csúsztatni a gyirmóti játékos. A lendület átragadt a második félidőre is a Szeged-Grosicsnál, ám egyelőre mindez eredmény nélkül.
50′ Az első félidőben is sokat dolgozó Zabari roboghat el ismét a szélen, azonban nem jó a beadása. Összességében is elmondható, a Szeged-Grosics széljátéka tartogat magában veszélyt, a Gyirmóton viszont egyelőre a szünetben végrehajtott két csere sem változtatott.
46′ Kőris és Jano nem jött ki a második félidőre a hazaiak részéről, Szegi és Simon viszont már ott van a pályán.
46′ Folytatódik a találkozó, a szünetben kettőt cserélt a Gyirmót.
45′ Ez az első félidő vége: kevés kimondott lehetőséget, de az utóbbi időszakban kimondottan aktív Szeged-Grosicsot láthattunk a pályán. A mellett, hogy csírájában folytja el a hazai lehetőségeket Supka Attila csapata, támadásban is több lendületes akciót vezettek Germán Tamásék. Biztató 45 perc szegedi szemszögből!
44′ Egy lap a hajrában: Achim Ádám mögé tudott kerülni most Présinger, a szegedi védő egy lap árán lerántja ellenfelét.
39′ Az átlövések hozhatnak még színt a játékba: Pászka ezt okosan fel is ismeri, és jó húsz méterről meg is célozza Sebők kapuját, de bombája Lengyelben akad el. Öt perc még a szünetig, az eddig látottak alapján meglepő lenne, ha nem elégednének meg a felek a szünetbeli 0-0-al.
36′ Egy-egy pontrúgás, és semmi más: nagyjából így lehet összefoglalni az első bő fél órát. Szokták volt mondani, a gól jót tenne a meccsnek, ez esetünkben is igaz.
30′ Sebők! Az első bravúr a meccsen, még ha kis szerencséje is volt Germánnak - igaz, ezt gyorsan vissza is vette Fortuna. Szabadrúgása megpattant a sorfalon, Sebők azonban remek reflexszel vissza tudott érni a labdára, és ki tudta ütni azt szögletre.
29′ A meccs első sárgája Kiss Mátéé, aki Zádorit akasztotta meg hátulról - e mellett pedig egy jó helyről járó szabadrúgással jöhet a Szeged-Grosics.
28′ Itt már szükség volt Szántaira is, de nem kellett tőle bravúr: egy jobb oldali szabadrúgásra a hosszún robban Lázár, azonban fejese pont a középen álló Szántai kezeiben landol.
27′ Kérdés, mikor jön el az az idő, amikor többet szeretne kockáztatni valamelyik fél - és persze az sem mellékes, melyik lesz majd az! A Szeged-Grosicsnak alapjában véve nem lenne rossz eredmény a gyirmóti döntetlen, persze az elmúlt két héten pont nélkül maradt gárda igazán a három ponttal hozhatná vissza azt, ami elveszett!
21′ Az iménti megmozdulás után visszatért a korábbi medrébe a találkozó: a két tizenhatos között zajlik a meccs, mindkét csapat főleg a földön szeretné megverni a másikat - egyelőre ez nem jön össze.
15′ Talán ez volt az eddigi legkomolyabb lehetőség: Présinger centerezett, akinek a labdáját Nagy készítette le, de Kiss Máté kapáslövése elment a jobb kapufa mellett. Ezekből is látszik, a Gyirmót egy pillanat alatt képes veszélyes helyzetet teremteni - mindezzel együtt is ez volt az első említésre méltó, kaput veszélyeztető megmozdulás.
14′ Lassan túl az első negyed órán: a Szeged-Grosics alkalmankénti, lendületesen meginduló kontráiból nem tud a kapu elé kerülni, miképp a Gyirmót sem tudta még tesztelni Szántai Leventét. Kérdéses persze, hogy ez a felállás az idő teltével is maradni fog-e így.
8′ Továbbra sem állt be változás, kicsit óvatosan is kezdenek a csapatok, a hazaiak támadójátékát egyelőre jól kontrollálja a Szeged-Grosics, egyik gárda sem megy bele a rohanásba, inkább a biztonságra helyezik a hangsúlyt.
5′ Eltelik az első öt perc, amely főképp mezőnyjátékot hozott: a hazaiaknál valamelyest többet van a labda, de a kapuk egyelőre nem forogtak veszélyben.
1′ Elkezdődött a találkozó, a labdát a hazaiak indították útjára.
16.58′ Ami a szegedi kispadot illeti: Molnár Péter kapus mellett Katona Mátét, Kasuba Dánielt, Beke Pétert, Mihai Nicorecet, Povázsai Zsoltot vagy Balogh Gusztávot küldheti be a 90 perc során Supka Attila.
16.53′ Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics gyirmóti vendégjátéka! Supka Attila együttesében még is ott lehet Andrei Coroian, Beke és Nicorec helyett Germán és Achim Ádám kap ma helyet kezdőként - a Gyirmót ugyanabban az összeállításban kezd, amely egy hete négy-nullra legyőzte a Ceglédet.
Hozzászólások:
2017/2018
Merkantil Bank NB II.
2018.03.25. vasárnap, 16:00
SZEGED 2011-GROSICS AKAD. / NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 61
02. KISVÁRDA MASTER GOOD 47
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 40
04. WKW ETO FC GYŐR 38
05. BUDAÖRS 36
06. VÁC FC 36
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 36
08. GYIRMÓT FC GYŐR 35
09. CEGLÉDI VSE 33
10. KBSC FC 31
11. SOROKSÁR SC 31
12. SZOLNOKI MÁV FC 28
13. DOROGI FC 28
14. BFC SIÓFOK 26
15. ZTE FC 26
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 23
18. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 22
19. BUDAFOKI MTE 22
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 12

Partnereink