Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Supka Attila: jól kell kihasználni a helyzeteket a Kisvárda ellen

supka-attila-csapat.jpg
Négy győzelem, öt döntetlen és hét vereség. Ez a mérlege 16 fordulót követően a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, mely vasárnap a feljutásért küzdő Kisvárdát fogadja. Supka Attila tanítványai között sok a sérült, de a szakember szerint, ha jól sáfárkodnak az adódó lehetőségekkel, a három pontot is megszerezhetik.

- A játék képe alapján az látszik, hogy a játékosok sokat tesznek az eredményességért, de ez pontokban nem mutatkozik meg. Hogyan értékelné a csapat mögött álló nyolc mérkőzést?
- Nagyon sokat elemeztünk a kollégákkal, és azt lehet mondani, hogy a játékunk masszív. Megvan az a hat, hét, nyolc játékosunk, aki tudja azt nyújtani, amit szeretnénk. Ha megnézzük az eredményeket, hiányérzetünk leginkább a Sopron és a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel kapcsolatban lehet. Játszottunk a Győrrel hazai környezetben egy olyan találkozót, ahol nekünk voltak nagyobb lehetőségeink. Hogyha azt nézzük, hogy előtte a Győr megverte a Kazincbarcikát 4-3-ra, utánunk megverte az MTK-t 2-1-re, akkor elmondhatjuk, hogy jó eredményt értünk el ellenük, ráadásul még nyerhettünk is volna.
A Zalaegerszeg ellen 63 percig vezettünk egy olyan mérkőzésen, ahol végig a mi akaratunk érvényesült. Visszanézve a videót a mérkőzésről, talán csak egyetlen egy távoli lövése volt a ZTE-nek 63 percig, ami után egy felívelt labdát követően kaptunk egy olyan 11-est, ami felháborító, mert nem történt szabálytalanság.
Sajnos ez már nem az első eset, hogy bírói tévedések miatt pontok mennek el. Gondolok itt a Kazincbarcika elleni összecsapásra, amikor egy olyan szabálytalanságot ítéltek meg, ami nem volt szabálytalanság, és abból kaptuk a gólt. A Sopron ellen két büntetőt nem adtak meg nekünk. Ugyanaz a partjelző volt a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen is, és amikor kérdeztük tőle, hogy "ne haragudjon, de azon a meccsen sem ítélte meg, nem jól reagált", akkor azt válaszolta, hogy "igen, tizenegyes volt, de én partjelző vagyok, és nem szólhatok". Itt jön be az ő felelősségük, hogyha van egy kommunikációra alkalmas készülék a fülükön, akkor miért nem tudnak szólni egymásnak?
Ezek a döntések összességében sok pontot vettek el tőlünk. Ha ezek megvannak, akkor azt mondom, hogy egy jó közepes teljesítménnyel ott vagyunk az első tízben.
A játékosoknak is azt mondtam, továbbra is ugyanezt a játékot kell játszani, ugyanolyan agresszívnek kell lenni, az ellenfél térfelén vissza kell támadni, mint ahogy eddig ezt jól is csináltuk. Az előre játékunkon kell javítani. Személyekben nem tudunk változtatni ebben a félszezonban, nincs rá módunk, ezek a játékosok vannak, akik folyamatosan játszottak. Tőlük kell nagyobb koncentráció a befejezéseknél, mert helyzeteink viszont vannak. Bízom benne, hogy a tél folyamán sikerül a támadó szekcióba két-három labdarúgót igazolni.

- A játékosok hogyan vélekednek a legalábbis ellentmondásos döntések után?
- Nagyon sokat beszélgettünk a játékosokkal, hogy sok tévedésnek van kitéve a csapat a mérkőzéseken. A Zalaegerszeg elleni derbi után nyilatkoztam a helyszínen, hogy nem akarok a játékvezetők munkájával foglalkozni, hiszen a tendencia az, hogyha egy edző elmondja a véleményét, akkor őt megbüntetik, vagy eltiltják. Mindenkinek jobban oda kéne figyelni arra, hogy itt egzisztenciákkal játszanak. Játékosok, klubok teljesítményével játszanak, ez a profi futballról szól. Hogyha mi elvárjuk a játékosoktól, hogy ők profi teljesítményt nyújtsanak, akkor elvárhatjuk a bíróktól is azt, hogy profiként jöjjenek, és készüljenek fel egy-egy mérkőzésre, és azt 90 percen keresztül koncentráltan vezessék le.

- A tréningek változtak valamilyen formában az utóbbi hetek során?
- Ugyanúgy edzünk, mint eddig. Semmi probléma nincs a tréningekkel, dolgoznak a fiúk, ezt lehet látni a mérkőzéseken is. Azt mondom, hogy egyetlen csapat nem volt, mely fizikálisan jobb állapotban lett volna, mint mi. Ezt mutatják sorra a mérkőzések utolsó szakaszai. Nekünk minőségi problémáink vannak, sajnos a helyzeteket nem tudjuk kihasználni. Egy-két játékostól sokkal többet várnánk abban a játékban, amit mi kérünk tőlük. Az utolsó passzok, a kapu elé érkezések, a befejezések nem elég jók, ezeken a területeken hatékonyabbaknak kell lennünk.

- Vannak sérültek a csapatban?
- Természetesen vannak. Marco Dinjar, Zabari Dávid, Tóth Gábor, valamint Mihai Nicorec sérült, sárga lap miatt pedig Horváth Attilára nem számíthatunk a hétvégi mérkőzésen. Elég szűk a keretünk, de bízunk abban, hogy vasárnapra fel tudunk úgy készülni, hogy jó eredményt érjünk el a Kisvárda ellen.

- Mit várhatunk vasárnap a gárdától a második helyezett ellen?
- Ugyanazt fogjuk játszani a Kisvárda ellen, mint eddig. Hazai környezetben ugyanazt fogom kérni a játékosoktól. Hogyha a Győr és a Kazincbarcika ellen képesek voltunk erre, akkor ellenünk is megfogjuk tudni csinálni, és hozni fogjuk ugyanazt a teljesítményt. Itt a kérdés megint az lesz, hogy a lehetőségeinkkel hogyan sáfárkodunk. Nem biztos, hogy egy ilyen csapat ellen sok lehetőségünk lesz. De ha sikerül kialakítunk helyzeteket, azokat meg kell próbálnunk belőni, és akkor akár 3 pontot is szerezhetünk.


Hozzászólások:
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 82
02. KISVÁRDA MASTER GOOD 75
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 65
04. BUDAÖRS 63
05. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 60
06. GYIRMÓT FC GYŐR 59
07. WKW ETO FC GYŐR 58
08. SOROKSÁR SC 56
09. CEGLÉDI VSE 52
10. VÁC FC 51
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 47
12. DOROGI FC 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. BUDAFOKI MTE 45
15. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 45
16. ZTE FC 44
17. KBSC FC 44
18. SZOLNOKI MÁV FC 42
19. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 41
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 20

Partnereink