Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Hiába a biztató játék, kikaptunk

Ugyan az első félidőben olykor még dominált is a Szeged 2011-Grosics Akadémia, mégis pont nélkül maradt a Kisvárda ellen.

Azt a Kisvárdát fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely az elmúlt hat mérkőzésén nem kapott ki, és tartja a lépést az MTK-val az NB II tabellájának elején, míg Supka Attila sérülésektől tizedelt együttese legutóbb két hónapja, szeptember 10-én tudott nyerni.

Rácáfolt az előzetes esélyekre a Szeged-Grosics, amely bátran kezdett: többször is a vendégek védelme mögé tudtak kerülni Germán Tamásék, azonban a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak a szegediek. Hiába azonban az első húsz perc jó játéka, ezekből a helyzetekből nem tudott gólt elérni a hazai együttes, majd a félidő közepétől feljavult a Kisvárda, és egyre többször jutott el Szántai Levente kapujáig. Főképp a széleken próbálkoztak a várdaiak is, de jól állt a lábán a Farkas Márk vezette védelem. A magas iramú, lüktető játék során a 40. percben alakult ki a legnagyobb lehetőség: egy középre ívelt szegedi szabadrúgás után vezethette az ellentámadást a Kisvárda, Ilic azonban hiába húzta el Szántai mellett, a kapus még hozzá tudott érni, így nem tudta bepasszolni az üres kapuba, majd ugyan kisodródott, de ismétlést Andrej Causic vágta ki. Már a legtöbben a pihenőt várták, azonban ekkor változott a meccs állása: a sokadik jobb oldali beadást Vári Barnabás fejelhette kapura mintegy 11 méterről, Szántai ugyan leért a bal alsó sarokra, de csak beleérni tudott, így közvetlenül a szünet előtt megszerezte a vezetést a Kisvárda.

Nehéz helyzetből várhatta a folytatást a Szeged-Grosics, amelybe Zabari Dávid érkezett a második félidőre Coroian Andrei helyett. Kiegyenlítetten kezdődött a második 45 perc is, majd egy lapos, ártalmatlannak tűnő indítás mégis eljutott Váriig, aki nem rontotta el a ziccerét, és átemelte Szántait, ezzel megduplázta csapata előnyét. A hátralévő közel fél órában ugyan próbálkozott a Szeged-Grosics, de ziccerig nem jutott el, a távoli lövések pedig nem jelentettek veszélyt Zöldesi Illés kapujára, miközben a Kisvárda magabiztosan őrizte kétgólos előnyét. Vári Barnabás két gólja eldöntötte a találkozót, így hiába voltak kimondottan jó szakaszai a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, ezúttal is pont nélkül maradt, és szezonbeli nyolcadik vereségét szenvedte el.

Supka Attila együttesére a jövő héten egy hatpontos meccs vár a 18. helyen álló, 15 pontos Siófok vendégeként.

NB II., 17. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Kisvárda Master Good 0 - 2 (0-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Garai Péter, Bornemissza Norbert).
Szeged-Grosics:  Szántai - Achim, Causic, Farkas, Katona, Povázsai, Pászka, Coroian (Zabari - a szünetben), Szabó P. (Beke, 58'), Germán, Zádori.Vezetőedző: Supka Attila.
Kisvárda: Zöldesi - Ryashko, Ilic (Gosztonyi, 67'), Lucas, Izing, Papucsek, Oltean (Heffler, 77'), Melnyik, Vári (Délczeg, 85'), Misic, Lukács. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gól: Vári (45', 55').
Sárga lap: Katona, (60') ill. Izing (19'), Oltean (31').

 Supka Attila: "Gyámoltalanul kezdtünk, az első félidőben volt két-három olyan szituáció, amiből gólhelyzetet alakíthattunk volna, ráadásul hátrányban fejeztük be az első félidőt. Hiányzik a kvalitás ahhoz, hogy meccseket nyerjünk, amíg nem tudunk gólt lőni, addig nem tudunk nyerni."


Online közvetítés:
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
KISVÁRDA MASTER GOOD
0
2
időpontesemény
92. perc, végeEz a vége, a Kisvárda Vári duplájával nyerni tud Gyulán - a Szeged-Grosics ugyan biztató periódusokat is mutatott, de két hibáját megbüntette a Kisvárda.
90. percKét percet tesz még rá Solymosi.
88. percMég egy megpattanó Lucas-lövés egy visszakészítés után, de a becsúszó Farkason pont úgy pattant, hogy középre érkezett a labda, Szántai ezt könnyen fogta.
85. percLehozza kétgólos, meccset eldöntő játékosát, Vári Barnabást a vendégek mestere, Délczeg jön az utolsó bő öt percre.
83. percVan néhány lendületesnek tűnő támadása a Szeged-Grosicsnak, de nem tudja ezeket végigvinni: a kisvárdai védelem gyakorlatilag hiba nélkül játszik ma. Beke ballábas csavarását Zöldesi másodjára fogja.
77. percA sárgás Olteant lekapja Kondás Elemér, helyére Heffler Norbert áll be a Kisvárdához.
76. percEgy bal oldali szabadrúgást húz le Szántai, aki egyből rúgná is ki, de Papucsek ebben megakadályozza - megússza a lapot a vendégek bekkje.
73. percGermán lőtte el, de Zöldesi lábbal védeni tudott, a kipattanót pedig Povázsai vágta a vele szemben álló védőbe. Végül egy távoli átlövés, de ez sem fog kaput.
72. percLassan itt az utolsó negyed óra, de most kap egy komoly esélyt a Szeged-Grosics, miután Zádorit buktatta a kaputól 17 méterre Papucsek.
67. percAz első vendég változtatás: Ilic helyett a korábbi utánpótlás-válogatott, Gosztonyi András áll be. Nem mozdult erről a pontról a meccs, a Kisvárda érthetően nem siet, a Szeged-Grosics játékában pedig nincs benne a gól.
62. percFarkas oldotta meg szépen, Lukács felé szállt egy ívelés, azonban utolsó védőként testtel szépen kiszorította, így Szántai fel tudta szedni a labdát. A Kisvárda kényelmesen focizik, a Szeged-Grosics pedig egyelőre nem talál rést a vendégek védelmén.
60. percAz első szegedi sárga Katonáé, aki ütemet tévesztve csúszott oda, Solymosi az előnyszabályt követően mutatja fel a lapot.
58. percCserél Supka Attila, Szabó Péter helyett Beke Péter jön a Szeged-Grosicsba.
55. perc, 0-2Gól, megint Vári, kétgólos előnyben a Várda! Egy indítás elcsúszik Causic talpa alatt, így zavartalanul roboghat a kapuig Vári, aki átemeli Szántai fölött, így megduplázza önmaga és csapata góljainak számát. Két hiba, amit azonnal büntettek a vendégek - innentől az iksz is óriási bravúrnak számítana!
50. percMezőnyjátékkal kezdődik a második félidő, és valamelyest felszabadultabb Kisvárdával - ugyanakkor az első kaput eltaláló lövés Szabó Péteré, akinek átlövését öleli magához Zöldesi.
46. percFolytatódik a meccs, a szünetben cserélt egyet a Szeged-Grosics: Coroian nem jött ki, Zabari helyette a pályán.
SzünetNem is hosszabbít Solymosi, már közepet sem kezd a Szeged-Grosics, amely borzasztóan sajnálhatja ezt a félidőt, hiszen az elején megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, ám nem élt azokkal, és hiába volt minimum egyenrangú partnere a Kisvárdának, mégis a vendégek fordulhatnak előnnyel.
45. perc, 0-1Gól, sosem jókor, de a lehető legrosszabbkor! A sokadik jobb oldali beadásra érkezik Vári, aki lefejeli a bal alsó felé, Szántai csak hozzáérni tud, de védeni nem - a félidő utolsó percében megszerzi a vezetést a Kisvárda.
40. percA meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki! Pászka szabadrúgása után kontrázhatott a Kisvárda, Lucas ki tudott lépni Katona mellett, és csak Szántai állt vele szemben, azonban hiába tolta meg oldalra, Szántai ujjheggyel hozzá tudott érni, majd kicsit kisodródva lőtt, de a gólvonalról Causic kivágta a labdát!
37. percEbben több volt, Farkas nem tudott tisztázni egy indításnál, így Lucas zavartalanul kiléphetett a jobbösszekötő helyén, de beadását Szántai húzta le, hiába érkezett a hosszún a társ. Az iramra nem lehet panasz, elég gyors játék zajlik a pályán, viszont a kapu előtt egyelőre egyik csapat sem tud olyan döntéseket hozni, ami eredményre vezetne.
35. percAchim és Lukács fejpárbaja után figyelmezteti a szegedit Solymosi játékvezető, igaz, a sértett kisvárdai gyorsan felpattant a szituáció után. Harmadjára is büntetőt reklamál Kondás Elemér együttese, de a játékvezető hajthatatlan, egyik szituáció sem mondható egyértelmű büntetőnek.
31. percOltean is besárgul, aki Coroiannak pakol oda a félpályánál, miután már nem volt ott a labda.
28. percMost viszont abszolút a Kisvárda nyom: sorban jönnek be a labdák középre, de mindet ki tudja fejelni a védelem. Erős teszt alatt most Farkas Márkék, ez most egy igen erős periódusa a Kisvárdának, de szerencsére nincs kimondott ziccer ezekből.
26. percElőször tudja a meccsen huzamosabb ideig megtartani a labdát a Kisvárda, a hosszú adogatás végén azonban Izing beadását kifejeli a szegedi védelem.
21. percLukács és Lucas egymást zavarták a tizenhatoson belül: előbbi ollózva akarta kapura továbbítani a jobb oldali beadást, csak hogy nem találta el a labdát, így azonban hiába lett volna jó a társnak, nem tudott lőni az előtte fekvő várdaitól. Többet van most már a Kisvárdánál a labda, de Szántai kapuja nem forog veszélyben.
19. percIzingé a meccs első sárgája, aki Zádorit teríti le a levegőben. Germán még azt is szóvá teszi, hogy a szabadrúgást sem engedték elvégezni, de ezért már nem jár a lap.
16. percOkosan akarta Povázsai, aki remek, lapos indítást kapott Coroiantól, egyből vissza akarta gurítani lövésre, csak nem volt érkező. Nem túlzás, beszorítja a Kisvárdát a Szeged-Grosics, szinte csak a vendégek térfelén zajlik a játék.
14. percEbben is több volt, Zádori fejelt le egy előreívelt labdát, a rendezetlen vendég védelemre hárman vezethették, Germán ki tudta ívelni Povázsainak, aki viszont nem tudta kicselezni Ryashkót, aki az utolsó ember volt a védelemben.
11. percVeszélyesebb a Szeged-Grosics: egy bal oldali bedobást Germán tud megcsúsztatni, viszont az ötös jobb sarkánál nem érkezik senki. Jó iramú, élvezetes meccs, egyelőre inkább szegedi fölénnyel.
9. percEgy lendületes kontrát akaszt meg a vendégek szöglete után Oltean, de csak figyelmezteti őt Solymosi, miután visszarántotta Germánt. A szabadrúgás elcsúszik Ilic lába alatt, így roboghat vele Szabó Péter, de lapos beadását kivágják szögletre, ami után felszabadít a várdai védelem.
7. percAz első ígéretes lehetőség, Pászka szöglete után visszakerül hozzá a labda, majd nem lépnek ki rá, így a pattogós játékszert el tudja lőni a tizenhatoson belülről, de nem tudja leszorítani, így jóval a kapu fölött köt ki lövése.
4. percFőképp mezőnyjáték az első percekben, Pászka fordított ígéretesen a jobb oldalra, de egy hajszálnyival hosszabb lett a labdája, igaz, Katonát is szöktethette volna a bal oldalon. Sok párharc, kemény belemenések a meccs elején, de a sportszerűség határain belül.
1. percA vendégek kezdték a meccset.
13.28Érkeznek a csapatok a pályára: a Szeged-Grosics tiszta kékben, a Kisvárda pedig tiszta fehér szerelésben lép pályára. Egyelőre ha nem is kellemes, de őszies idő van, viszont sem eső, sem szél nem nehezíti a csapatok dolgát.
13.19Ami a szegedi kispadot illeti, a kapus Molnár Péter mellett Zabari Dávid, Papp Ferenc, Kasuba Dániel, Molnár János, Beke Péter és Balogh Gusztáv szállhat be a 90 perc során. A túloldalon a korábbi légiós, Gosztonyi András csak a kispadon, miképp a Szeged-Grosicsban is védett Molnár-Farkas Tamás is.
Köszöntjük olvasóinkat!Mintegy tíz perc múlva kezd a Szeged-Grosics a Kisvárda ellen, a felek éppen befejezték a melegítést a találkozó előtt. Ami a szegediek összeállítását illeti, több sérültje is van Supka Attilának, viszont Szabó Péter már kezdőként léphet pályára.
Hozzászólások:
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 82
02. KISVÁRDA MASTER GOOD 75
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 65
04. BUDAÖRS 63
05. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 60
06. GYIRMÓT FC GYŐR 59
07. WKW ETO FC GYŐR 58
08. SOROKSÁR SC 56
09. CEGLÉDI VSE 52
10. VÁC FC 51
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 47
12. DOROGI FC 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. BUDAFOKI MTE 45
15. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 45
16. ZTE FC 44
17. KBSC FC 44
18. SZOLNOKI MÁV FC 42
19. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 41
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 20

Partnereink