Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Fontos meccset buktunk el

Egy korai góllal mind a három pontot elvitte a Csákvár Gyuláról, egyre nehezebb helyzetben a Szeged-Grosics.

Borzasztóan fontos meccs várt a Szeged 2011-Grosics Akadémiára a Csákvár ellen, hiszen mindössze négy pont választotta el az utolsó előtti helyezetett Supka Attila együttesétől.

A zuhogós esőben lejátszott meccsen aztán korán érkezett még egy "hidegzuhany": Molnár Tibor gyakorlatilag az első helyzetet gólra váltotta, moután kiugratását követően Szántai Levente mellett is el tudta passzolni a labdát, ezzel megszerezte vezetést a csapatának. A folytatásban ugyan támadott a Szeged-Grosics, de kisebb lehetőségeken kívül nem igazán tudta megtornáztatni Markek Tamást - a pontrúgások pedig nem hordoztak magukban veszélyt.

A szünet után ugyan kicsit felpörgött a Csákvár, de a rendkívül taktikusan játszó vendégek hátul hiba nélkül hozták le a meccset, így hiába zajott szinte a teljes félidő a csákvári térfélen, nem sikerült bepréselni a labdát a vendégek kapujába - rengeteg dolgozott a meccs során a Szeged-Grosics, de ezúttal is hiányzott a pontos befejezés a csapat játékából, így ezúttal is pont nélkül maradt a gárda.

Ezzel egyre nehezebb helyzetbe sodródik a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely kilencedik vereségét szenvedte el a bajnokságbanm és a mai meccs után a kieső helyen álló Csákvár csupán egy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint Germán Tamásék. Supka Attila csapatára a következő játéknapon, jövő vasárnap 13 órától. a Cegléd vár a gyulai Grosics Akadémián.

Merkantil Bank Liga NB II, 19. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Aqvital FC Csákvár 0 - 1 (0-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 150 néző. Vezette: Ducsai József (Punyi Gyula, Berényi Ákos).
Szeged-Grosics: Szántai - Causic (Papp F. - a szünetben), Farkas M., Katona (Beke, 23'), Szabó P., Coroian, Horváth A., Povázsai, Zabari, Germán, Zádori (Balogh G., 69') .Vezetőedző: Supka Attila.
Csákvár: Markek - Rétyi, Baranyai, Oldal (Kiprich, 81'), Papp M. (Polonkai, 69'), Molnár T., Sándor, Mészáros, Galambos (Bokros - a szünetben), Csonka, Tar. Vezetőedző: Szíjjártó István.
Gól: Molnár T. (2').
Sárga lap: Causic (35'), Szabó P. (79') ill. Papp M. (48'), Baranyai (61').


Online közvetítés:
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
AQVITAL FC CSÁKVÁR
0
1
időpont esemény
93. perc Ez a vége, Markek nagyon hosszan készül neki egy kirúgásnak, de engedi ezt neki a játékvezető, ráadásul miután ezt megtette, le is fújja a meccset: azt nem lehet mondani, hogy teljesen megérdemelten, de elviszi a három pontot a Csákvár Gyuláról, így nagyon nehéz helyzetbe kerül a folytatásra az immáron 11 meccse nyeretlen Szeged-Grosics, amelynek játékából ezúttal is - mint annyi meccsen már az idén - a gól hiányzott: így pedig nehéz nyerni!
92.perc Szabó Péter még ellő egy szabadrúgást, de ez sem okoz veszélyt.
90. perc Hármat tesz rá a meccs végére Ducsai: ennyi ideje maradt a Szeged-Grosicsnak, hogy legalább egy pontot megmentsen ma!
85. perc Főképp a csákvári térfélen zajlik egyébként a játék, de semmi komoly lehetőség: hiába záporozik az eső mellett a labda is a vendégek tizenhatosára Coroian, vagy Beke részéről, eredmény nélkül teszik ezt.
83. perc Egy szegedi szabadrúgás előtt telik el rengeteg idő: gyakorlatilag kedélyesen elbeszélgetnek a csákvári játékosok a játékvezetővel, mire oda jutunk, hogy a elvégezheti a pontrúgást a Szeged-Grosics, így aztán bőven van ideje és tere is visszazárni a vendégeknek egy-egy pontrúgás alkalmával.
81. perc Az utolsó csákvári csere: Oldal helyett Kiprich száll be.
80. perc A vendégek legveszélyesebb játékosa, Molnár Tibor lódulna meg ismét, de ezúttal pontatlan a befejezése, Szántaitól nem volt szükség bravúrra.
79. perc Szabó Péter sárgul be, aki először ugyan megtart egy labdát, de végül az emberfölénnyel nem tud harcolni, majd még időben megállítja a kontrát, amiért villan a lap.
77. perc Zabari fűzi át magát két védőn is, de lapos kísérletét végül Markek szedi fel - ebben több volt!
72. perc Germán lehetőségén kívül most picit leült a meccs: labdabirtoklásban ellenfele fölé nő a Szeged-Grosics, de nincsenek kimondott helyzetek, pedig lassan itt a meccs utolsó negyed órája - a Csákvár viszont higgadtan ott öli az időt, ahol tudja.
70. perc Germán is elvállalja távolról, jó helyre is megy az életerős lövés, de Markek még hozzá tud érni, így a keresztléc fölött megy el a labda.
69 .perc Csere itt, csere ott: Zádori helyett Balogh Gusztáv, Papp Máté helyére pedig Polonkai áll be.
65. perc Nyom, dominál és próbálkozik a Szeged-Grosics, de egyelőre nem akar összejönni az egyenlítés: a Csákvár továbbra is lassítja a játékot, ehhez pedig tökéletes társ számukra a talaj is.
63. perc Beke fordít pontosan a túloldalon meginduló Szabóhoz, aki azonban ígéretes helyzetben elcsúszik - kár érte!
61. perc Baranyai addig reklamál, amíg megunja azt Ducsai, és felmutatja neki a sárgát.
58. perc Povázsai ellen egy újabb fault, amit Germán egyből kapura lő - de ez elkerüli Markek kapuját.
57. perc Valamelyest csillapodott az a ritmus, amelyben kezdődött a második félidő: a Csákvár igyekszik tördelni a játékot, és kihasznál minden adódó lehetőséget egy kis időnyerésre, miközben a továbbra is aktívabb Szeged-Grosics főleg a két szélén vezeti az akciókat, de egyelőre a centerezések nem hoztak eredményt.
53. perc Szabó Péter kanyaríthatja középre a labdát, miután ő is harcolja ki a szabadrúgást, Horváth Attila fejese után azonban hiába jön szöglet, ebből a csákvári kontra indul - szerencsére azonban sikerül ezt megállítani.
48. perc Nem óvatos játékkal kezdődik a második félidő, rögtön egymásnak estek a csapatok: a pörgős iramban Papp Máté vágja fel Povázsait, ez a megmozdulás pedig már kicsalja a lapot Ducsai zsebéből.
46. perc Folytatódik a találkozó, mindkét mester változtatott a szünetben csapatán.
45. perc, SZÜNET Ez az első félidő vége: a korán szerzett találattal vezet a Csákvár, innentől pedig nagyon nehéz dolga lesz a Szeged-Grosicsnak, hiszen a vendégek aligha szeretnének mást, mint kihúzni ezzel a 0-1-el, viszont Germán Tamásék a döntetlennel sincsenek igazán kisegítve!
42. perc Szántai húzza le a csákvári szögletet: ezeket a pontrúgásokat jól védekezi le a szegedi védelem.
40. perc Az utóbbi időszakban picit aktívabb lett a nagyon taktikusan futballozó Csákvár: Szíjjártó István együttese kihasznál minden pici faultot, elmegy a falig ebben a tekintetben, de próbálja megnyomni az első félidő hajráját.
36. perc Szabó Péter viszont lerántják a túloldalon, ezért azonban nem villan a lap.
35. perc Causicé a meccs első sárgája, aki keményen lép oda ellenfelének - ez a negyedik szezonbeli figyelmeztetése, így még nem kell kihagynia meccset.
34. perc Hosszú idő után két komolyabb csákvári lehetőség: Molnár Tibor révén aktivizálják magukat a vendégek, ám a gólszerző két beadása közül egyikre sem jött társ középütt, hiába érkezett veszélyesen mindkétszer a labda az ötösre.
33. perc A helyzet változatlan, a Szeged-Grosics támadóbb szellemben futballozik, a Csákvár erejének nagy részét a védekezésre fordítja, de egyelőre utóbbi akarata érvényesül jobban, hiszen továbbra is 0-1.
30. perc Zabari látja meg a középen teljesen üresen maradt Horváthot, aki ziccerig törhetne vele, de a vizes füvön nem tudta átvenni a labdát - ebből indul a csákvári kontra, de nincs belőle lehetőség
29. perc Beke lódulna meg a szélen Farkas Márk magas indításával, azonban mielőtt megtolná, ezt is behúzza a partjelző: egyelőre jól működik a vendégek taktikája, de ha egyszer ütemet tévesztenek, ebből nagyobb gond is lehet!
28. perc Kemény a játék, ezt a Povázsai ellen bemutatott komoly védekezés is mutatja: hiába kap egy pokróckemény belépőt azonban, a játékvezető továbbot int. Ezen a talajno azért vigyázni kell ezekkel, könnyen sérülés lehet belőle - szerencsére az iménti megmozdulásnak nem lett komoly következménye.
26. perc Szabó Péter robog el a jobb szélen, majd ível középre, ahol érkezik is Germán, de az utolsó pillanatban a haza hetes által megcsúsztatott labdába még pont sikerül fejjel beleérnie Tarnak, borzasztóan fontos mentés volt!
24. perc Egy jó helyről járó szegedi szabadrúgás is elmegy a csákvári kapu felett: továbbra is aktív a Szeged-Grosics, amely sokat dolgozik azért, hogy mihamarabb egyenlítsen, ehhez pontosabb támadásokra lenne szükség, a tizenhatosig szépen felépíti támadását a hazai együttes.
23. perc Máris cserél Supka Attila: Katona helyett Beke áll be, taktikai változtatás még a szünet előtt, még támadóbbá formálja csapatát a Szeged-Grosics mestere ezzel a húzással.
21. perc Katona mintegy húsz méterről zúdítja kapura, azonban erős kísérlete nem találja el Markek kapuját. Baranyai is elengedi kintről, de ez sem pontos - ezek a távoli lövések ezen körülmények között hordozhatnak magukban veszélyt.
19. perc A Sándor György ellen elkövetett fault után ívelik középre a labdát a vendégek, amit szögletre csúsztat a szegedi védelem - a sarokrúgás után is a helyén van a Szeged-Grosics hátsó alakzata. Sok a pontrúgás, de ezek többnyire veszélytelenül végződnek.
18. perc Zabari látja meg a bal oldalon teljesen üresen meginduló Katonát, aki ziccerig mehetne - de jogos a feltételes mód, mert a partjelző zászlaja megállítja az akciót, nagyon kevésen múlt a dolog!
14. perc A Szeged-Grosics két támadója nagyon aktív, megint ők okoznak kellemetlen pillanatokat a vendégeknek, de végül nincs ebből a helyzetből ziccer. Aktívabb, kezdeményezőbb és nem mellesleg játékban is többet mutat - még ezen a mély talajon is - a Szeged-Grosics!
11. perc Germán és Zádori játszik össze, és töri át a vendégek védelmét, majd utóbbi lövi el, de próbálkozás pont középre érkezik, így nem okoz nagy gondot Markeknek.
9. perc Farkas Márk mutat be egy fontos szerelést egy eladott szegedi labda után, nagyon jó ütemben csúszik be, ezzel szögletre hárít - majd a védelem ismét jól teljesít a csákvári sarokrúgás után.
7. perc Coroian szánja el magát egy távoli lövésre, labdáját csak oldalra tudja ütni Markek, szép próbálkozás volt! A szöglet után azonban felszabadul a csákvári tizenhatos.
5. perc A gól után a Csákvár egyből visszaállt, és főképp a kontrákra alapoz: a Szeged-Grosicsnak pedig nincs más választása, mint menni előre, támadólag is lép fel a szegedi együttes.
2. perc, 0-1 GÓÓÓÓL! Hát ez hihetetlen, tulajdonképpen az első támadásából gólt szerez a Csákvár! Egy előre vágott labda száll át a szegedi védelem fölött, Molnár jó ütemben startol rá, és a kifutó Szántai mellett a kapu jobb oldalába helyez - hidegzuhany még ebben az esős időben is, 0-1!
1. perc A vendégek kezdték a meccset.
12.57 Ami a szegedi kispadot illeti, Supka Attila a 90 perc során Molnár Péter kapus mellett Pászka Lórándot, Achim Ádámot, Papp Ference, Molnár Jánost, Beke Pétert és Balogh Gusztávot küldheti be - a túloldalon olyan élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező játékosok ülnek a cserepadon, mint Polonkai Attila vagy a Videotonban gólt is szerző Sejben Viktor. 
Köszöntjük olvasóinkat! Igen barátságtalan, késő őszi idő fogadta a csapatokat Gyulán: tulajdonképpen egy vízilabda-meccs sem lenne túlzás, az eső zavartalanul szakad, és csípős idő is társul mellé - mély talajra kell tehát készülni a mai meccsen, egyben a távoli lövésekre is kimondottan figyelni kell ma.
Hozzászólások:
2017/2018
Merkantil Bank NB II.
2018.03.25. vasárnap, 16:00
SZEGED 2011-GROSICS AKAD. / NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 61
02. KISVÁRDA MASTER GOOD 47
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 40
04. WKW ETO FC GYŐR 38
05. BUDAÖRS 36
06. VÁC FC 36
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 36
08. GYIRMÓT FC GYŐR 35
09. CEGLÉDI VSE 33
10. KBSC FC 31
11. SOROKSÁR SC 31
12. SZOLNOKI MÁV FC 28
13. DOROGI FC 28
14. BFC SIÓFOK 26
15. ZTE FC 26
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 23
18. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 22
19. BUDAFOKI MTE 22
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 12

Partnereink