Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Szakmai labdarúgóest Szegeden

szakmai-est-1.jpg
Pénteken a Kisbakterben tartott szakmai konferenciát az összefogás jegyében a Szeged 2011 és partneregyesületei.

2017 januárjában indult el a program, amelyben több szegedi klub és klubvezetés fogott össze annak érdekében, hogy kihúzzák a szegedi és csongrádi utánpótlást abból a gödörből, amelyben jelenleg áll. Mint azt Majó Ádám a szegedi alközpont vezetője elmondta, olyan klubfilozófiát dolgoztak ki a partneregyesületekkel és fiókcsapatokkal, aminek minden résztvevő alárendeli magát.

- Ennek lényege, hogy a szegedi, valamint a régió futballjának, a magyar labdarúgásnak neveljük a játékosokat, nem pedig az a célunk, hogy minél előbb túltegyünk nagy pénzekért a játékosokon, ami sajnos eddig nagy mértékben befolyásolta, hogy jelenleg ott tartunk, ahol. Azt szeretnénk, hogy az elkészült új létesítményben szegedi és a Szeged vonzáskörzetéhez tartozó gyerekek, kinevelt játékosok rúgják majd a labdát, és a szegedi stadionban, szegedi csapatnak szurkolhasson a kilátogató publikum. Nagyon fontos, hogy a helyi fiatalok itt a városban megtalálják a számításaikat és ne akarjanak máshol szerencsét próbálni. Ezt követően kialakítottunk egy szegedi utánpótlás fejlesztési koncepciót, melyben olyan etikai és erkölcsi normák szerepelnek, melyek elengedhetetlenek a mai labdarúgás vérkeringésében. Itt minden egyesület lefektette, hogy mik a feladataik, mi a feladata egy sportvezetőnek, edzőnek, játékosnak és szülőnek egyaránt, majd megköttettek az együttműködési megállapodások. Jelenleg itt tartunk, és folyamatban van egy olyan szakmai elképzelés, koncepció kidolgozása, melyben megfogalmazunk pontos szakmai elképzeléseket az U7-es korosztálytól, egészen az U19-ig, és azt szeretnénk, ha minden egyesület ezen a síkon induljon el, egy közös képzés és egy közös nevelői, oktatói munkának köszönhetően. - fogalmazott Majó Ádám.

szakmai-est-3.jpg

Az estet Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója, valamint a házigazda, partneregyesületek képviseletében Sahin-Tóth Dezső nyitotta meg. A szegedi labdarúgás lehetőségeiről Kárász Dávid tartott előadást, amit Majó Ádám egyesületi, intézményi és alközponti kiválasztásról tartott prezentációja követett, majd a Szeged 2011-Grosics Akadémia felnőtt együttesének szakmai vezetői, Supka Attila és Híres Gábor beszélt a Labdarúgóedzők Szervezetéről (LESZ) annak érdekében, hogy éreztessék az összefogás fontosságát és erősségét.

Az előadások után a részt vevő klubok, azaz a Szeged 2011, a DAFC, a SZVSE, a Rendőr TE, az FK 1899 Szeged, a Tápé-Főnix és az USE utánpótlás-edzői közös vacsorán vettek részt. Az esemény hagyományteremtő szándékkal jött létre, az őszi és tavaszi szezonok végeztével újabb, hasonló esteket terveznek a jövőben - valamint az egyesületek a télen rendeznek egy labdarúgó sportbált is. Majó Ádám hozzátette, az ajtó nyitva áll mindenki előtt, szeretnék, hogy minél többen csatlakoznának hozzájuk és egy irányba, közös klub filozófiával, utánpótlás koncepcióval dolgoznának.


Hozzászólások:
2017/2018
Merkantil Bank NB II.
2018.02.18. vasárnap
SZEGED 2011-GROSICS AKAD. / VÁC FC
Gyula,
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 49
02. KISVÁRDA MASTER GOOD 47
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 34
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 33
05. CEGLÉDI VSE 33
06. VÁC FC 30
07. BUDAÖRS 29
08. WKW ETO FC GYŐR 29
09. GYIRMÓT FC GYŐR 28
10. SZOLNOKI MÁV FC 28
11. KBSC FC 28
12. DOROGI FC 27
13. SOROKSÁR SC 24
14. ZTE FC 23
15. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 22
16. BFC SIÓFOK 19
17. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 19
18. BUDAFOKI MTE 18
19. AQVITAL FC CSÁKVÁR 17
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 11

Partnereink