Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Fontos meccset buktunk a Budafok ellen

Pölöskei Péter az utolsó percekben kétszer villant - ezen túl szinte nem is volt helyzete a Budafoknak, de mégis három pontot szereztek a gyulai Grosics Akadémián.

Merkantil Bank Liga NB II, 24. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Budafoki MTE 0 - 2 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Nagy Norbert (Punyi Gyula, Szilágyi Norbert).
Szeged-Grosics: Alekszics - Achim, Farkas M., Tóth G., Gergényi, Coroian, Horváth A., Fejős (Balogh G., 70'), Hegedűs M. (Germán, 62'), Szabó P., Zádori. Edző: Goran Kopunovics.
Budafok: Somogyi - Margitics, Csizmadia, Kokenszky (Pölöskei, 60'), Vass M., Gubacsi, Kovács D., Veszelinov, Kercsó, Forgács, Ihrig-Farkas (Vég, 76'). Edző: Gálhidi György.
Gól: Pölöskei (84', 90').
Sárga lap: Gubacsi (32'), Veszelinov (56')


Online közvetítés:
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
BUDAFOKI MTE
0
2
időpont esemény
Vége Fájó mérkőzésen veszít a Szeged 2011-Grosics Akadémia a szinte végig a védekezésre összpontosító Budafok ellen, így a vendégek pontszámban beérik a szegedieket a tabellán.
Kettő perc Ennyi ideje maradt a Szeged-Grosicsnak.
90. perc, 0-2 Csizmadia szabadrúgása a hosszúra érkezik, a visszafejelt labdára Pölöskei érkezik, és a kapuba fejel, 0-2. Ez eldőlt... elképesztő, hogy mennyire defenzív volt végig a Budafok, és mégis három pontot fog szerezni.
88. perc Lehozza sárgalapos emberét, Veszelinovot Gálhidi György, Fekete a helyén.
86. perc Reagál a kapott gólra a Szeged-Grosics mestere, Coroian helyére Tóth Levente áll be - a szándék egyértelmű.
84. perc, 0-1. Felívelt labda után a határozatlan szegedi védelem mellett ki tud lépni Pölöskei, és Alekszics mellett az üres szegedi kapuba passzol - az eddig elképesztően defenzív Budafok megszerzi a vezetést, hat perccel a meccs vége előtt...
81. perc Margitics robogott el a jobb oldalon, beadására Pölöskei érkezett, de a fejese nem talált kaput - ez volt talán az első budafoki lehetőség a második félidőben.
79. perc Nagyon töredezett a játék, sok a megszakítás, nehezen engedi a Budafok, hogy kibontakozzon egy-egy szegedi lendületes akció.
76. perc Vendég változtatás, Ihrig-Farkas hagyja el a pályát, Vég váltja őt.
73. perc Csizmadia szabadrúgását követően fejen találják Alekszicset, aki egy rövid ápolás után folytatni tudja a játékot.
70. perc Jön a második szegedi csere, Fejős helyett Balogh Gusztáv érkezik.
67. perc Achim fut be egy lehetetlennek tűnő labdát, ki is harcol ebből egy szögletet. Nincs belőle veszély - és továbbra is nehezen találja a nagyon szervezetten védekező Budafokon a rést a Szeged-Grosics.
62. perc Változtat Goran Kopunovics is: Hegedűs Martin helyett Germán Tamás a pályán a folytatásban.
60. perc Először Gálhidi György változtat, Kokenszky helyét Pölöskei Péter veszi át. 
56. perc Veszelinov is besárgul egy kemény fault után. A Budafok nem akarja feladni a kemény, védekező játékát, minden jel arra utal, a vendégek megelégednének az egy ponttal is.
53. perc Hegedűs és Fejős összjátéka után alakul ki az első komolyabb szegedi helyzet a szünet után: utóbbi újra centerezni tud, erre érkezik Szabó, de nem csak a kapu előtt, hanem előtte is elgurul a labda, nagy helyzet volt!
52. perc Nagyobb esemény nélkül telnek el az első percek, kvázi úgy folytatódik a mérkőzés, ahogyan az első félidőben abba maradt.
Folytatódik Reméljük, megérkeznek a szegedi gólok!
Szünet Ez a félidő vége: aktívabb ugyan a Szeged-Grosics, de a határozottan védekező Budafok védelmét nem lesz könnyű feltörni. A pihenő után folytatjuk!
43. perc Kovács Dávid indul meg olykor a vendégektől, de általában Achimmal találja magát szemben, aki viszont megakadályozza, hogy valami komolyabb kialakuljon ezekből a lehetőségekből. Közben Gubacsinak mezt kellett cserélnie, mert vérzett az orra, így 19-esben folytatja tovább.
41. perc Főképp a pálya középső harmadában zajlik a játék, Csizmadia pedig továbbra is hibátlanul játszik, és rendre megnyeri a Zádori elleni párharcokat.
38. perc Eseménytelenebb folytatás, mint ahogy kezdődött a meccs: a Szeged-Grosics főképp távoli lövésekkel próbálkozott, de ezeket Somogyi rendre magához ölelte. Jön a félidő hajrája.
32. perc A meccs első sárgája Gubacsié, aki akadályozza egy lehúzott labda után Alekszicset a kirúgásban.
28 .perc Nagy a nyomás a Budafok kapuján, viszont egyelőre nincs gól - a játékból tulajdonképpen csak ez hiányzik. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy felvállalná a bátor játékot a Budafok, aztán az idő teltével kiderül, mennyire akar ezen változtatni Gálhidi György.
25. perc A helyzet változatlan, Hegedűs és Csizmadia rendre sok és kemény párharcot vív, ám ebből egyelőre rendre a volt ferencvárosi védő jön ki jobban. A Budafok rutinos védője kifejeli Fejős szabadrúgását, majd blokkolja Hegedűs lövését is.
23. perc 2Kisebb üresjárat, de nem lehet panasz a meccs ritmusára. Az látszik, hogy Csizmadia kevés helyet és időt hagy Zádorinak és Fejősnek, de mellette Veszelinov is igen harciasan szállt be a meccsbe.
20. perc Hegedűs Martin cselezte le magát az alapvonalig, ahonnan még középre is tudta tenni, azonban labdája hiába megy el a védők mellett, sajnos pont Zádori és Fejős közé érkezik, így nincs lövés a végén.
16. perc Megélénkül a Budafok, most Csizmadia végezhet el egy szabadrúgást, és nem az ívelést választja: csavarása azonban ha centikkel is, de elmegy a szegedi kapu fölött.
14. perc Az eddigi legkomolyabb vendég lehetőség! Kokenszky lépett ki, és vele szemben már csak Alekszics állt, azonban nem tudta elrúgni a kapus mellett, nagy védés a Szeged-Grosics kapusától, marad a 0-0!
13. perc Arról még nem ejtettünk szót, hogy Filkor megsérült a bemelegítésnél, így helyette Vladimir Veszelinov játszik a Budafokban, a vendégek kispadjára így Fekete Máté ült le.
11. perc Ebben viszont több volt! Egy ívelt labda találta meg Szabó Pétert, aki teljesen tisztán lőhetett volna a tizenhatosról, azonban nem találta el a játékszert, kár érte!
10. perc Eltelt az első tíz perc: többnyire a Szeged-Grosicsról szólt ez az időszak, mindössze egy kontrája volt a Budafoknak, amit Achim akasztott meg, és tisztázott bedobásra.
6. perc Egy szegedi szögletet ugyan elsőre hatástalanít Csizmadia, de a lecsorgó Tóth Gábor elé kerül, aki ugyan kisodródik vele, de még kapura tudja tenni: Somogyi azonban jól zárta a szöget. 
3. perc Az első lövés Hegedűs Martiné: a legutóbb góllal és gólpasszal jelentkező fiatal próbálkozása azonban elzúgott a kapu fölött.
Elkezdődött A gyászszünetet követően indult útjára a labda: a Szeged-Grosics kék-feketében, a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára.
Akad azért ismerős Hiszen a Budafokot az a Gálhidi György irányítja, aki volt a Szeged edzője is, illetve a kispadon ott ül Vladimir Veszelinov, aki volt a Szeged-Grosics játékosa.
A kezdésig egy villámszavazás
Köszöntjük olvasóinkat! Jön a Szeged 2011-Grosics Akadémia idei második mérkőzése, az ellenfél a Budafoki MTE lesz. Goran Kopunovics ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte fel a pályára, amelyik a Vác elleni 3-0 alkalmával is kifutott a pályára.
Hozzászólások:
2017/2018
Merkantil Bank NB II.
2018.03.25. vasárnap, 16:00
SZEGED 2011-GROSICS AKAD. / NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2017/2018 - Merkantil Bank NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 61
02. KISVÁRDA MASTER GOOD 47
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 40
04. WKW ETO FC GYŐR 38
05. BUDAÖRS 36
06. VÁC FC 36
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 36
08. GYIRMÓT FC GYŐR 35
09. CEGLÉDI VSE 33
10. KBSC FC 31
11. SOROKSÁR SC 31
12. SZOLNOKI MÁV FC 28
13. DOROGI FC 28
14. BFC SIÓFOK 26
15. ZTE FC 26
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 23
18. SZEGED 2011-GROSICS AKAD. 22
19. BUDAFOKI MTE 22
20. SWIETELSKY-SOPRONI VSE 12

Partnereink